De nieuwste Europacup

2024-07-02 11:19

De Europacup I van 2004 was de eerste internationale competitie die Ronaldo voor Portugal speelde. Het Five Shields Army onder leiding van Figo haalde de finale, maar werd het achtergrondbord van de"Griekse mythologie", verloor met 0-1 van de nummer twee. De 19-jarige Ronaldo barstte na de wedstrijd in tranen uit.

Football jersey

Op het WK van 2006 schakelde Portugal Engeland uit na strafschoppen in de kwartfinales en stond het tegenover Frankrijk in de halve finales. Veel Engelse fans die vooraf kaartjes hadden gekocht, konden de thuisploeg niet zien spelen. In de vorige wedstrijd had Ronaldo de scheidsrechter aangemoedigd om Rooney van het veld te sturen door te knipogen, zodat hij een uitlaatklep voor zijn woede in de halve finales werd en elke keer dat hij de bal aanraakte, door de tribunes werd uitgejouwd. In zo'n sfeer verloor Portugal met 0-1 van Frankrijk, en Ronaldo kon de druk niet verdragen en huilde.

Goalkeeper

Het WK 2010 was Ronaldo's eerste grote toernooi als aanvoerder. Portugal stond in de achtste finales tegenover het opkomende Spaanse team. Ronaldo speelde de hele wedstrijd, maar presteerde slecht en de ploeg verloor uiteindelijk met 0-1. Na de wedstrijd had Ronaldo tranen in zijn ogen en spuugde naar de fotograaf toen hij het veld verliet, wat leidde tot grote controverse en haastig een einde maakte aan zijn reis naar Zuid-Afrika.

Referee

In de halve finales van de Europa Cup 2012 ontmoetten Portugal en Spanje elkaar opnieuw. Na 120 minuten boekte geen van beide teams enige vooruitgang en ging de wedstrijd over in een penalty shootout. In de volgorde van de eerste penalty koos Ronaldo onverwachts de laatste, maar zijn teamgenoot die de eerste penalty nam scoorde slechts 2 van de 4, dus Ronaldo werd uitgeschakeld zonder zelfs maar de kans te hebben gehad om in de penalty shootout te spelen. Na de wedstrijd huilde Ronaldo van spijt in de spelerstunnel.

Op het EK van 2016 had Portugal niet de voorkeur om zich te kwalificeren na drie opeenvolgende gelijke spelen in de groepsfase, maar het bereikte wel de finale. In de laatste wedstrijd tegen Frankrijk raakte Ronaldo al na 25 minuten op het veld geblesseerd en lag hij met tranen in zijn ogen op een brancard toen hij het veld verliet.

Goalkeeper

Gelukkig stelden zijn teamgenoten Ronaldo deze keer niet teleur en na verlenging versloegen ze Frankrijk uiteindelijk met 1-0. Ronaldo liet eindelijk de druk aan de zijlijn los en vierde het uitbundig op het moment dat het fluitsignaal klonk. Deze keer huilde hij van opwinding.

Referee

Op het WK 2022 stond Ronaldo, die midden in de"interviewschandaal", ging naar Qatar om deel te nemen aan het WK. De Portugese ploeg kwalificeerde zich als topploeg in de groepsfase en won de ronde van 16 met 6 doelpunten, waardoor de buitenwereld hoge verwachtingen had van deze Portugese ploeg. In de kwartfinales werd de ploeg echter uitgeschakeld door het donkere paard Marokko. De bijna 38-jarige Ronaldo wist dat dit wel eens zijn laatste WK zou kunnen zijn, en nam bij terugkeer in de spelerstunnel in tranen afscheid.

Deze zomer gaat Ronaldo naar het zesde en laatste EK uit zijn carrière. In de ronde van 16 vanochtend bevonden Portugal en Slovenië zich in een patstelling. In de 105e minuut extra tijd maakte Jota een penalty, maar de penalty van Ronaldo werd gered door Oblak. Hoewel de wedstrijd nog niet voorbij was, bracht deze gemiste penalty uiteraard een flinke klap met zich mee, en Ronaldo liet meteen tranen op het groene veld vallen.

Goalkeeper

Nadat de wedstrijd de strafschoppenserie was ingegaan, koos Ronaldo, die gekalmeerd was, er resoluut voor om als eerste de 12-meter plek te betreden om zijn fout goed te maken. Met Costa's legendarische prestatie van drie opeenvolgende reddingen schoof Ronaldo uiteindelijk door naar de kwartfinales met het Portugese team. De tranen in de verlengingen werden uiteindelijk een aflevering, niet het einde.

Ontvang de laatste prijs? We reageren zo snel mogelijk (binnen 12 uur)